ÇOCUK KORUMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ PANELİ

2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ PANELİ

Ordu Üniversitesi Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü tarafından 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında “Otizm Spektrum Bozukluğu: Güncel Tanı ve Tedavi Yaklaşımları” paneli düzenlendi.

Ordu Valisi Muammer Erol, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Derya Bostancı, dekanlar, Ordu Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi, Giresun Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü, üniversitemiz akademik ve idari personeli, birçok kurum ve kuruluşlardan konuklar ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşen panel Merkez Müdürü Prof. Dr. Dilek Küçük Alemdar’ın açılış konuşması ile başladı.

Panel öncesinde Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sercan Özkeleş'in yönetiminde, Şehit Ersin Bacaksız Ortaokulu Özel Eğitim öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan müzik dinletisi gerçekleştirildi. Ardından Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Züleyha Eşigül'ün yönetiminde, Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için hazırlanan drama gösterisi gerçekleştirildi.

Panelin başkanlığını Ordu İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Dursun Tüzün ve Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut yaptı. Programda Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yağmur Gündüz Çilci “Otizm Spektrum Bozukluğunda Erken Tanı Belirteçleri”; Giresun Eğitim Araştırma Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Berkan Şahin “Otizm Spektrum Bozukluğunda Tedavi Yöntemleri” ve Ordu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Buket Ertürk İnal “Otizm Spektrum Bozukluğunda Eğitsel Yöntemler ve Günlük Rutinler” başlıklı konuşmalarını yaptılar.

Panel sırasında otizm spektrum bozukluğu olan davetli çocuklar için Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü ve Müzikoloji Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlik programı ile çocuklar eğlenceli zaman geçirdiler.

Program sonrasında davetliler ve çocuklar ile otizm farkındalığı için kırmızı balon uçuruldu.

 


Eklenme Tarihi : 16-04-2024 13:37:10